Skip links

Ontwikkel je team

Leadership

Haal jij als leidinggevende het beste uit je mensen? Spreek je hun drijfveren en hun motivatie aan? Zet jij in op ontwikkeling?

De wijze waarop je je rol als leidinggevende invult, heeft een grote impact op de prestaties van mensen en teams.

Toenemende complexiteit en snelle veranderingen vragen om een moderne aanpak. In onze leiderschapstrajecten gaan we in op de dimensies van leiderschap, brengen we je natuurlijke stijl in kaart en onderzoeken we samen waar groeikansen liggen. Onze trajecten zijn modulair opgebouwd, in functie van de behoeften van de klant. Ze zijn gespreid in de tijd en combineren verschillende leervormen. Interactie staat centraal, zowel in real life als in onze digitale versie.

Insights teameffectiviteit

Team Coaching

Werken met de Piramide van Lencioni

Patrick Lencioni benoemt de volgende vijf pijlers waarop teamleden samenwerken en vaak ongemerkt ook mee worstelen. 

De kernpunten van Lencioni zijn:

 1. Vertrouwen: In welke mate is er vertrouwen in het team waardoor jullie je kwetsbaar op durven stellen en fouten durven maken?  
 2. Conflicten:  Gaan teamleden volop de discussie aan zonder zich tegen te  houden door angst voor confrontaties en of conflicten?
 3. Betrokkenheid: Hoe is de onderlinge betrokkenheid en hoe is dit in verhouding tot je bedrijf/organisatie?
 4. Verantwoordelijkheid: Spreken we elkaar aan? Pakt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid als vanzelf? Steunen jullie elkaar onderling? 
 5. Resultaten:  Gaat het team voor het gezamenlijk resultaat? Is het team trots op de resultaten? 

Waarom werkt de samenwerking binnen een team wel of juist niet? Als je dat weet, weet je ook waar je als team en de leidinggevende op in kan gaan zetten.

Communicatie

Communiceren kan je leren! Tijdens deze opleiding werk je aan je basiscommunicatievaardigheden. Je leert wat actief luisteren is, beter vragen stellen en op een correcte manier feedback geven.
Hiermee leg je een stevige basis om competenties als samenwerken, verkopen, leidinggeven te verbeteren. Ook je interactie met collega’s, leidinggevenden, klanten en leveranciers gaat er stevig op vooruit.

Met elke communicatie wil je een bepaald effect of doelstelling bereiken. Soms gaat dat goed, soms minder goed. Tijdens deze opleiding krijg je modellen, concepten en technieken aangereikt die in de meeste situaties goed werken.

Wat je zegt is belangrijk, maar nog belangrijker is hoe je het zegt. Je  krijgt een beter inzicht in je eigen communicatiestijl en hoe anderen dit ervaren.

We werken met voorbeelden uit je eigen omgeving. De opleiding is erg praktijkgericht en je kan er meteen mee aan de slag.

Samenwerken

Vroeger dacht men dat mensen met een hoog IQ, een bepaald diploma of de juiste ervaring, ook automatisch goed zouden presteren in de werkomgeving. Maar de realiteit is anders. Succes wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop we met onszelf en met elkaar omgaan.

Je krijgt inzicht in de manier waarop je andere mensen beoordeelt…  en in de manier waarop zij jou ervaren.

Vanuit het inzicht dat het sterkste team deze verschillende talenten combineert, leer je hoe je efficiënter met anderen kan samenwerken

Je haalt meer begrip, plezier én resultaat uit het samenwerken met anderen

 •  Wat maakt samenwerken prettig? Wat maakt samenwerken onproductief?
 • Je manier van communiceren in groep: ken je eigen communicatiestijl
 •  Welke voordelen brengt jouw stijl voor de samenwerking?
 • Hoe ervaren anderen jouw stijl? (incl. grote ‘roddeloefening per stijl’)
 • Hoe herken je de stijl van je medewerkers, collega’s en leidinggevenden
 • Wat kan jij doen om efficiënter met hen samen te werken?

Interesse in Team coaching?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Meer weten?

Ons team van 12 experts ondersteunt jouw onderneming


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]